Inglismaal tahetakse keelata energiajookide müümine lastele

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Spetsialistide grupp Inglismaal tahab ebanormaalselt kõrge suhkrusisalduse tõttu keelata energia- ja spordijookide müümise noortele.

Suhkru ja selle mõju uurimisega tegev grupp tahab Inglismaal keelata energia- ja spordijookide müümise noortele ja lastele, sest mõned nendest sisaldavad kuni 20 lusikatäit suhkrut, kirjutab The Guardian. Selline suhkrusisaldus ületab täiskasvanu päevast suhkruvajadust rohkem kui kolm korda.

Uuringu viis läbi spetsialistide grupp Action on Sugar, analüüsides 197 erineva supermarketis müüdava toode koostist. Tulemusi analüüsides avastati, et kaheksa jooki kümnest saaksid nn punase märgi selle eest, et nende koostises on liiga palju suhkrut.

Uuringu läbiviijad hoiatasid, et lapsi pannakse läbi reklaamide uskuma, et sellised joogid parandavad nende tulemusi spordis ja koolis. Tegelikult jäävad lapsed nendest sõltuvusse ja harjuvad iga päev tarbima suures koguses suhkrut, mis lõpuks võib viia ülekaalulisuse, diabeedi ja muude haigusteni.

Briti karastusjookide ühingu sõnul ei tohiks selliseid jooke reklaamida alla 16-aastastele, sest need sisaldavad kofeiini või muid glükoosil baseeruvaid energiat andvaid ühendeid, mis tekitavad sõltuvust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles