Norra peaminister pani veebikommentaatori paika

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra peaminister Erna Solberg.
Norra peaminister Erna Solberg. Foto: AP/Scanpix

Norra peaministri Facebooki kontol tehtud kirjavigu pilganud mees sai šoki, kui peaminister Erna Solberg teatas, et kirjutas selle postituse ise, ja lisas, et kannatab düsgraafia all.

«Ma olen düsgraafik ja kirjutasin selle ise,» kinnitas Solberg, keda 2013. aastal tunnustati sotsiaalmeedia kasutamise eest, vahendab Local.

Kommentaari kirjutanud Thor Morten Wangen (27) tunnistas, et tunneb end halvasti, kuna teda peetakse küberkiusajaks. «Mul ei olnud õrna aimu tema probleemist ja see muudab kogu olukorda. Ma tunnen piinlikkust,» tunnistas mees.

 «See on võib-olla tähenärimine, aga peaministril võiks olla assistent, kes oskaks norra keeles õigesti kirjutada,» kommenteeris mees peaministri kontol olevaid kirjavigu.

Solbergil diagnoositi düsleksia, kui ta oli 16-aastane, ja ta rääkis sellest alles hiljuti.

Düsgraafia ehk vaegkirjutamine on spetsiifiline õigekirjahäire, mis ei ole seostatav arengulise ebaküpsusega, neuroloogilise häirega, nägemisvaeguse ega puuduliku õpetamismetoodikaga. Erinevalt düsleksiast (vaeglugemisest) on düsgraafia puhul tavaliselt häälimine korrektne, kuid kirjutades eksitakse häälikute järjekorras või pikkuses, unustatakse kirjutamata sõnalõpud vms. Düsgraafia ja düsleksia esinevad sageli koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles