Hanneli Rudi: meditsiiniline rulett

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eriarsti numbri saamiseks helistasin haigla registratuuri viis minutit enne kella kaheksat, naiivselt lootes, et ehk on liinid juba avatud. Ei olnud. Õnneks on tänapäeva telefonidel olemas «redial»-nupp ja nii aina uuesti vajutades õnnestus mul juba poole tunni pärast saada ooteliinile. Kümmekond minutit tuli kuulata sulnist muusikat, kuni õnnestuski inimhäält kuulda. Edasi käis kõik kiiresti ja mõne minutiga oli vajalik eriarsti number olemas. Tõsi küll, arsti juurde jõudmist tuleb oodata kolm kuud.

Tegelikult mul vedas, sest sain perearsti saatekirja kuu lõpus ja sain kohe meditsiinilises ruletis kaasa lüüa. Kui oleksin läinud perearstile kuu algul, oleks ooteaeg pikenenud märgatavalt, sest Eesti haiglad jagavad numbreid vaid kuu esimesel tööpäeval. Ootaja aeg on alati pikk, aga võõrsil elavate tuttavate kinnitusel tuleb sealgi sellega leppida ja ega ma selle üle nurisegi. Kuigi tegelikult ei saa ma aru, miks edukas e-riigis on arstinumbri saamine tehtud nii keeruliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles