Kiirtoiduketid panevad suuremat rõhku lasteeinete tervislikkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Happy Meal eine.
Happy Meal eine. Foto: Seth Perlman/AP

Aina rohkem kiirtoidukette püüab pakkuda lastele tervislikumaid valikuid, näiteks saab McDonald’si lasteeine puhul valida friikartulite asemel puuvilju või jogurtit ning hiljuti asendas Burger King kaloririkkad karastusjoogid õunamahlaga.

Aastate jooksul on McDonald’s pannud üha suuremat rõhku tervislikumatele valikutele, eriti lasteeinete puhul, kirjutab Fox News. Näiteks võib Happy Meal lasteeines asendada friikartulid õunaviilude, apelsini või madala rasvasisaldusega maasikajogurtiga.

Kaloririkka karastusjoogi asemel võib valida aga rasvavaba šokolaadipiima, madala rasvasisaldusega piima või õunamahla. Mõnes McDonald’si restoranis ei kuulu lasteeine juurde enam üldse karastusjook.

Hamburgeri asemel võib valida ka neli kananagitsat, milles on kokku 190 kilokalorit. Võrdluseks: ühes juustuburgeris on 290 ja tavalises burgeris 240 kilokalorit.

Hiljuti liitus ka Burger King nende kiirtoidukettidega, kes püüavad vähendada ebatervislikke valikuid oma menüüs. Nii eemaldas Burger King lastemenüüst kaloririkkad karastusjoogid, asendades need õunamahla ja piimaga. Karastusjooki saab küll juurde tellida, kuid seda ei ole lastemenüüs eraldi reklaamitud.

Erinevad huvirühmad survestavad kiirtoidukette panustama võitlusesse laste ülekaalulisuse vastu. USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse (Centers for Disease Control and Prevention) andmetel on üle kolmandiku lastest ja noorukitest Ameerikas rasvunud ning suhkrused karastusjoogid mängivad selles suurt rolli.

Eestis pakutava McDonald’si lasteeine sisu muutus viimati 2014. aastal, kui valikusse ilmusid värsked õunaviilud. «Meie jaoks on väga oluline see, et lastel oleks alati võimalik valida puu- ja juurvilja, mistõttu saab lisaks värsketele õunaviiludele valida ka porgandipulgad,» kommenteeris McDonald’si Baltikumi turundusdirektor Marius Stonkus.

McDonald’si lasteeine koosneb pearoast, milleks on võimalik valida juustuburger, hamburger, neli kananagitsat või McToast. Lisandiks on võimalik valida friikartulid, värsked õunaviilud või porgandipulgad. Lasteeine joogiks saab valida karastusjoogi (250 ml), apelsini- või õunamahla (250 ml), mineraalvee (500 ml), piima või tee.

«Jälgime, et lasteeine oleks mitmekesine, kvaliteetne ning toetaks kasvavat organismi,» ütles Stonkus. McDonald’si lasteeine on tema sõnul väga populaarne eeskätt lastega perede seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles