Riik rihib e-tervise murrangu poole

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis veebilehelt digilugu.ee
Kuvatõmmis veebilehelt digilugu.ee Foto: digilugu.ee

Tänasest alustab tuleviku terviseteenustele keskenduv seminaride sari ning esimesel kohtumisel arutletakse digitaalsete ravimite ja tervise jälgimise tuleviku üle.

«Me oleme kõigis eluvaldkondes kogenud, et e-lahendustel ei ole piire. Kõik meie ümber areneb ja muutub digitaalsemaks. Sama on juhtumas ka tervise valdkonnas – röntgenpilti ei ilmutada laboris vaid tehakse silmapilgu jooksul kättesaadavaks parimale arstile konsulteerimiseks sadade või tuhandete kilomeetrite kaugusel,» rääkis sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo.

Tema sõnul oleks paigalejäämine viga, sest järjest suurem hulk inimesi ootab paremaid teenuseid väga aeglaselt kasvavate rahaliste võimaluste juures. Aaviksoo sõnul on e-teenused muutnud võimatu võimalikuks ning Eesti on maailma mastaabis selle valdkonna eestvedaja.

Seminaride eesmärk on tutvustada uudseid lahendusi e-tervises ning arutleda valmisoleku ja innovaatiliste lahenduste rakendamisvõimaluste üle Eestis.

Esinejad Euroopast ja Ameerikast kirjeldavad tulevikuvisiooni, mis põhineb uudsetel juba loodud tehnoloogilistel ja korralduslikel lahendustel, mis võivad potentsiaalselt tuua kaasa murrangu e-tervises ja tervisevaldkonnas.

Üks esinejatest on ettevõtte Proteus Digital Health asjatundja Andrew Thompson. Ettevõte arendab digitaalseid tooteid, mis koguvad ja analüüsivaid erinevaid käitumuslikke, füsioloogilisi ja ravimõõdikuid. Koostöös ravimifirmadega on nad on toonud turule digitaalsed ravimid, milles sisalduva mikrosensori abil saavad nii tervisetöötajad kui ka patsiendid ja nende lähedased reaalajas infot ravimi võtmise aegade ja mõju kohta.

Esimene seminar toimus täna, 18. märtsil kell 9.00 Grand Meriton Conference and Spa hotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles