Amet teatab kümne ravimi tarneraskustest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik / Postimees

Korraga sattus tarneraskustesse kümme ravimit, teiste seas mitu vererõhu- ja diabeediravimit.

Zovirax 50 mg/g kreem

Huuleohatise ravimi tarneraskused kestavad 13. aprillini. Kreem on praegu apteekides saadaval, samuti teised atsikloviiri kreemid.

Zovirax on näidustatud Herpes simplex`i (HSV) poolt põhjustatud nahainfektsiooni raviks. Kreemis sisalduv toimeaine atsikloviir on viirusevastane aine.

Glucosamin-ratiopharm 1178 mg

Glucosamin-ratiopharm 1178 mg suukaudse lahuse pulbri tarneraskused kestavad 2015. aasta kolmanda kvartalini. Teised glükoosamiini sisaldavad suukaudsed ravimid on apteekides olemas. Ravimit kasutatakse kerge kuni mõõduka raskusega põlve osteoartroosi sümptomite leevendamiseks.

Trimetazidine Actavis 35 mg

Trimetazidine Actavis 35 mg toimeainet modifitseeritult vabastavate tablettide (toimeaine trimetasidiin) tarneraskused kestavad aprilli lõpuni. Trimetasidiini tabletid erinevatelt müügiloa hoidjatelt on apteekides saadaval. Ravimit kasutatakse stenokardia profülaktiliseks raviks kombinatsioonis teiste ravimitega.

Janumet 850 mg/50 mg

Diabeediravimi (toimeained metformiin ja sitagliptiin) tarneraskused kestavad 15. maist 8. juunini. Ravim on praegu apteekides saadaval. Teisi ravimeid, mis sisaldaksid samade toimeainete kombinatsiooni samas tugevuses, Eestis ei turustata.

Zocor Forte 40 mg

Kolesterooliravimi tarneraskused kestavad 8. aprillini. Teised simvastatiini sisaldavad ravimid on apteekides saadaval.

Carzan HCT 16 mg/12,5 mg

Vererõhuravimi (toimeained kandesartaan ja hüdroklorotiasiid) tarneraskused kestavad eeldatavasti juuni keskpaigani. Ravim on apteekides praegu veel saadaval. Teised sama tugevusega ja samas ravimvormis kombineeritud preparaadid on Eestis kättesaadavad.

Ramicor 2,5 mg

Vererõhuravimi (toimeaine ramipriil) tarneraskused kestavad aprilli keskpaigani. Ravim on apteekides saadaval, samuti on olemas rampirillil 2,5 mg tabletid teistelt müügiloa hoidjatelt.

Trandate injection 5mg/ml

Vererõhuravimi Trandate injection 5mg/ml (toimeaine labetalool) tarneraskused kestavad eeldatavalt märtsi lõpuni. Teisi sama toimeainet sisaldavaid preparaate Eestis ei turustata.

Androcur 50 mg

Hormoonravimi Androcur 50 mg tarneraskused kestavad eeldatavalt märtsi lõpuni. Apteekides on ravim veel saadaval.

Glibenese GITS 10 mg

Diabeediravimi (toimeaine glipisiid) tarneraskused kestavad eeldatavalt käesoleva aasta juuni alguseni. Apteekides on ravimit hetkel veel saadaval, samuti on saadaval 5 mg annus.

Vaata ülevaatlikku tabelit kõigist ravimite tarneraskustest siit.

Ravimiameti eesmärk ei ole üksnes informeerida, et neid ravimeid ei ole saada, vaid anda teavet ka alternatiivide olemasolu kohta. Teisisõnu anda mõista et ohtu tervisele ei ole või tuleb patsiendil siiski pöörduda arsti poole (nt ravimi vahetamiseks).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles