Suurhaiglad saavad ligi 50 miljonit eurot toetust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikum on Põhja-Eesti regionaalhaigla kõrval teine Eesti suurhaigla.
Tartu ülikooli kliinikum on Põhja-Eesti regionaalhaigla kõrval teine Eesti suurhaigla. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eesti riik saab Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi kaasajastamise jätkamiseks Euroopa regionaalarengu fondist 46,8 miljonit eurot toetust.

«Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu ülikooli kliinikum on keskused, kus abi peavad saama ükskõik millise diagnoosiga patsiendid,» ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. Tema sõnul annab uus toetusperiood head võimalused selleks, et Eesti suurhaiglate pädevust ja kvaliteeti veelgi tõsta.

Tervise- ja tööministri allkirjastatud määrusega saab Põhja-Eesti regionaalhaigla välja ehitada patoloogia ja psühhiatria üksused ning kliinikumil on võimalus kaasajastada onkoloogiaravi keskust, lastekliinikut ja teisi üksusi.

«Teadaolevalt ei ole regionaalhaigla ja kliinikum ainult meditsiinikeskused – lisaks ravile on nad veel ka õppe-, arendus-, diagnostika- ja konsultatsioonibaasiks, mille kaasajastamine on Eesti meditsiini tuleviku mõttes väga oluline,» selgitas minister investeeringute vajalikkust.

Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi suurprojektide väljaehitamist eriarstiabi pädevuskeskuseks on alustatud etapiliselt ka EL-i eelnevatel toetusperioodidel. Jätkuprojektid on vajalikud seni välja ehitamata osakondade kaasajastamiseks.

Mõlemal haiglal on võimalus saada toetust kuni 23,4 miljonit, kuid sellele lisaks peab kumbki haigla ka omalt poolt panustama veel samasse suurusjärku jääva summa omaosalusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles