Veel üks Euroopa riik tahab keelata kunstpäikese

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahavaähi laia levikut seostatakse just solaariumidega.
Nahavaähi laia levikut seostatakse just solaariumidega. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal sai eelmisel  nädalal heakskiidu seaduseelnõu, mis keelab alla 18-aastastel solaariumide kasutamise.

Eelmisel reedel Prantsuse parlamendis heakskiidu saanud eelnõu keelab ka solaariumide reklaamid, kirjutab Local. Samuti tahetakse selle eelnõuga keelata solaariumiseadmete andmise eri väljaõppeta inimestele.

«Meie kaasmaalased ei tea terviseriske, me oleme mures selle pärast, kuidas neid seadmeid kodus kasutatakse,» rääkis Prantsuse tervishoiuminister  Marisol Touraine. Ka näeb eelnõu ette, et solaariumide töötajatel peab olema korralik koolitus, milliseid terviseriske toob kaasa UV-kiirgus.

Sotsialistist saadik, endine nahaarst Michele Delaunay ütles, et naiste kopsuvähi kõrval on nahavähk teine aina sagedamini esinev kasvaja. «Nahavähi juhtumite arv kahekordistub iga kümne aastaga» rääkis Delaunay ja lisas, et ekspertide arvates on see seotud solaariumis saadud UV-kiirgusega. Prantsusmaal on 10 700 solaariumisalongi, kus on ligi 40 000 päevitusseadet. Alaealiste solaariumikeeld kehtib juba  Brasiilias ja Austraalias, see on kaalumisel Norras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles