Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Taustamuusika muudab toidu maitset

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Muusika võib muuta lõunasöögi maitsvamaks.
Muusika võib muuta lõunasöögi maitsvamaks. Foto: Panther Media

Oxfordi akadeemikud on jõudnud seisukohale, et muusika kuulamine võib muuta söömise veelgi nauditavamaks, tuues maitsenüansid selgemini esile.

Ka värvid võivad muuta maitsete tundmist ning seda nii toitude kui ka jookide puhul, rääkis Oxfordi akadeemik professor Charles Spence, kirjutab telegraph.co.uk.

Tema sõnul võib õige muusika suurendada joomisest saadud mõnu kuni 15 protsenti.

Näiteks haput maitset seostatakse kõrgete helidega, samal ajal kui kibe maitse tuleb esile just sügavamate helide puhul.

Ühes testis leidis professor Spence, et šokolaad maitses mõrumalt, kui kuulata süngemat muusikat. Magusamini maitses šokolaad aga helgemate ja kergemate helide kuuljatel.

Lisaks võivad maitseid mõjutada ka värvid. Londonis tehtud testidest selgus, et kui juua punast veini kohas, mida ümbritseb punane valgus, tundus vein puuviljasema maitsega kui muidu.

Märksõnad

Tagasi üles