Toortubaka müüjatel pole pikka pidu

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media

Maist ei tohi ettevõtted jaekaubanduses müüa terviseohu hoiatuse ja maksumärgita tubakat, mis on tarbimiseks veel lõplikult töötlemata.

Niinimetatud toortubaka varud tuleb ettevõtjatel toimetada 1. maiks aktsiisilattu, teatas maksu- ja tolliamet.

«Praegu toimub kioskites, turgudel ja internetis toortubaka müük ühekilogrammistes pakendites, mille juures on selgitus, kui palju sellest sigarette valmistada saab,» selgitas maksu- ja tolliameti aktsiiside talituse juhataja Kai-Liis Nõlvak.

«Kuna on alust arvata, et suitsetamistubakana kasutamiseks mõeldud tubakat nimetatakse toortubakaks vaid aktsiisi maksmisest kõrvalehoidmise eesmärgil, siis toortubaka nime all toote jaemüügi keeld aitab takistada aktsiisita tubakatoodete müüki tarbijale,» lisas Nõlvak.   

Selleks täiendati aktsiisiseaduses suitsetamistubaka mõistet selliselt, et suitsetamistubakaks loetakse ka jaemüüki suunatud töödeldud või töötlemata tubakat, mis on suitsetamiskõlblik.

Kui tubakas läheb aktsiisilaost välja, siis tuleb seda käsitleda suitsetamistubakana, millelt on vaja tasuda aktsiis. Tarbimises oleva tubaka pakendi märgistus peab vastama tubakaseaduse nõuetele. Väljaspool aktsiisiladu ladustatud nõuetele mittevastavad ja maksumärgistamata tubaka pakendid tuleb mai alguseks aktsiisilattu toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles