Uuring: homopaarid tunnevad survet lapsed heteroteks kasvatada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Homoseksuaalsetele lapsevanematele avaldatakse sotsiaalset survet, et nad oma lastest heterod kasvataksid, väidab ekspert.

See aga põhjustab nende peredes stressi ja muudab raskemaks samasooliste vanematega kasvanud homonoorte elu, vahendab Healthday.

Uuringute põhjal on lesbide, geide, biseksuaalide ja transseksuaalsete vanemate peredes kasvanud lasped psühholoogiliselt terved ja sageli läheb neil koolis eakaaslastest paremini ning nad on edukamad suhtlejad.

USA pereterapeudi ja sotsiaaltöötaja Arlene Istar Levi sõnul tunnevad paljud homoseksuaalsed lapsevanemad sellele vaatamata, et on head vanemad vaid siis, kui nende lapsed kasvavad heteroteks.

«Nagu heterote, võib ka geidest vanemate jaoks olla raske, kui nende laps on gei või transseksuaal,» kirjutab Lev ajakirjas Family Process. «Osaliselt seetõttu, et nad tunnevad sotsiaalselt survet kasvatada «normaalseid» lapsi.»

«Kui gei olemine on normaalne, siis peab normaalne olema ka see, kui geide lapsed on geid,» ütles Lev.

Ligi kolm aastakümmet geiperedega töötanud terapeut lisas, et enamik homovanemate lapsi on heteroseksuaalsed nagu traditsiooniliste perede lapsedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles