Lastefondi toetus suurendas terapeudi koormust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst
Arst Foto: Tairo Lutter / Postimees

Möödunud aasta augustist töötab lastekliiniku taastusravi osakonnas tegevusterapeut, kelle kabineti sisustamist ning töövahendite soetamist toetas ligi 3000 euroga ka TÜ kliinikumi lastefond.

Augustist kuni tänavu jaanuarini töötas tegevusterapeut lastekliinikus osalise koormusega, alates veebruarist aga võtab ta patsiente vastu täiskoormusega, teatas lastefond.

«Kuna otsisime terapeuti oma meeskonda tükk aega ning tegevus on kliiniku jaoks uus, puudusid meil seni ka kõik vajalikud tegevusterapeudi töövahendid abi osutamiseks.Tänu lastefondi abile me need aga lõpuks saime ning nüüd on tegevusterapeudil võimalik kliiniku patsientidega tegeleda spetsiaalselt selleks otstarbeks sisustatud ja asjadega varustatud kabinetis,» selgitas lastekliiniku laste ja noorukite arendus- ja taastusravi keskuse vanemõde Tiiu Vaher.

Toetussumma eest hangiti kabinetti erinevas vanuses lastega tegelemiseks vajalikud reguleeritava kõrgusega toolid ning laud, käelise tegevuse teraapiavahendid erinevas vanuses lastele ning test arengu ja dünaamika hindamiseks.

Laste ja noorukite arendus- ja taastusravi keskuse juhataja, taastusraviarst doktor Tiina Lind täpsustas, et tegevusterapeudi juurest leiavad abi lapsed, kes haiguse või puude tõttu ei saa eakohaste tegevustega hakkama, näiteks laste tserebraalparalüüsi, progresseeruva neuroloogilise haiguse, ajuinfarkti järgse ühe kehapoole halvatuse, arengus mahajäämuse ja traumajärgse vigastusega lapsed. Samuti võib ägeda või kroonilise haiguse tagajärjel lapse seisund olla selline, et ta ajutiselt vajab ravi ühe osana tegevusteraapiat.

«See on väga oluline lüli meie taastusravi meeskonnas, mis seni lastekliinikus puudus. Oskused, mida õpib laps tegevusterapeudi juures, parandavad oluliselt tema igapäevast toimetulekut ja edaspidist iseseisvat hakkamasaamist,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles