Saksamaa riskihindamise instituudi (BfR) riskikommunikatsiooni osakonna juhataja doktor Gaby-Fleur Böl rääkis põllumajandusministeeriumile, et toidu võltsimine võib olla terviserisk.
Spetsialist: toidu võltsimine võib olla terviserisk
Toidu jälgitavus kõigis tarneahela osades on seega tarbijate tervise kaitsmiseks väga oluline, ütles Böl põllumajandusministeeriumi blogis ministeeriumi avalike suhete nõunikule Karin Volmerile antud intervjuus.
Böli sõnul on toidu koostise testimine ja jälgitavuse tagamine on toiduohutuse tagamisel fundamentaalse tähtsusega ja neid võimalusi peab pidevalt täiustama. Euroopa erinevate asutuste eksperdid töötavad igapäevaselt, et tagada usaldusväärne toidu riskide kontrollisüsteem. Ka BfR arendab, valideerib ja hindab pidevalt uusi protseduure toidu koostise ja päritolu kindlakstegemiseks.
Saksamaa riskihindamise instituudi (BfR) riskikommunikatsiooni osakonna juhataja esineb 15.-16. aprillini Tartus toimuval konverentsil Agroforum Mare Balticum , kus arutatakse toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkuse kõrval ka kaasaegse toidu mõju tervisele.