Andrus Loog sooviks Kristjan Portilt konkreetseid fakte

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresoontekirurg Andrus Loog.
Veresoontekirurg Andrus Loog. Foto: Toomas Tatar

Mullu aasta arstiks valitud Taastava Kirurgia Kliiniku veresoontekirurg Andrus Loog tundis end puudutatuna Tallinna ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktori Kristjan Porti sõnavõtust ETV saates «Vabariigi kodanikud», kus viimane rääkis, et narkomaania on arstide seas suur probleem.

«Mõtisklesin oma 32 aastase meediku karjääri peale ning meenus vaid neli inimest, kellel ühel või teisel moel oli probleeme ravimite väärkasutusega. Midagi ühendavat oli ka, väga stressirikas töö - anestesioloogid või intensiivravi arstid. Enamus juhtudest on siiski väga paljude aastate tagused,» kirjutas dr Loog Facebookis.

Ta märkis, et alkohol oli väga tõsine probleem 20-25 aastat tagasi ning selle ajaga võrreldes on tänased arstid täiskarsklased.

«Kristjan Porti sõnavõtust jääb mulje, et umbes pooled või kaks kolmandikku arstidest on kogu aeg pilves,» märkis Loog, kes sooviks Portilt antud teema puhul konkreetseid fakte, tõendid või vabandust.

Nimelt rääkis Kristjan Port ETV saates «Vabariigi kodanikud», et arstide seas on palju narkomaaniat. Port sõnas, et narkomaania ja keelatud ained pole arstide puhul küll reegliks, aga see pole ka sugugi olematu nähtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles