Solaariumist võib saada tõsise haiguse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lisaks teada tuntud seosele solaariumi ja nahavähki haigestumise riski vahel hoiatavad eksperdid ka seal levivate teiste ebameeldivate haiguste eest.

Herpes Associationi teatel levivad solaariumites erinevad bakterid ja viirused, sealhulgas ka herpes, kirjutab Independent.

Ühingu sõnul kanduvad küll sugulisel teel levivad haigused inimeselt inimesele kaitsmata vahekorras, kuid herpes võib levida ka nahal olevate väikeste haavandite või sisselõigete kaudu. Dermatoloogid väidavad, et vaatamata solaariumis olevale soojusele leiab siiski nende pinnalt elus baktereid ja viiruseid, mis võivad kanduda kehalt kehale. Higistamine lisab viirustele ja bakteritele võimet veelgi kasvada.

Kõige ohtlikemaks peetase stafülokokk bakterite perekonda, fekaalbaktereid, herpesviirust ja papilloomiviirust, mis kõik on võimelised solaariumi pinnal elutsema. Seetõttu soovitavad eksperdid eelistada solaariumile näiteks spreipäevitust

Kuna seos solaariumis käimise ja nahavähki haigestumise vahel on juba varasemalt tõestatud, võttis Prantsuse valitsus eelmisel kuul vastu seaduse, millega keelatakse solaariumite reklaamimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles