Suurhaigla kutsub südame eest hoolt kandma

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südame tervist tasub hoida.
Südame tervist tasub hoida. Foto: Panther Media

Ida-Tallinna keskhaiglas toimuvad sel nädalal mitmed loengud-mõõtmised, mis aitavad parandada elanikkonna ja töötajate terviseteadlikkust.

Esmaspäeval ja teisipäeval saavad elanikud Magdaleena üksuse Suures saalis lasta kontrollida veresuhkru, vererõhu ja kolesterooli näitajaid ning kuulata loenguid südame tervisest.

«Südamehaigustele riskile tasub hakata mõtlema meestel alates 40-ndast eluaastast ja naistel alates 50-ndast eluaastast või menopausi tekkimisest. Infarktiennetuses töötab reegel, et 50 protsenti saame vältida riskifaktorite mõjutamisega ja 50 protsenti õigete ravimite püsiva ja sihipärase kasutamisega» ütles ITK südamekeskuse juhataja doktor Tiina Uuetoa.

Uuetoa sõnul on eestlane mitme riskifaktoriga patsient – korraga esinevad nii vererõhuprobleemid, suitsetamine, ülekaal kui ka muud terviseprobleemid. Südameprobleemide ennetamiseks või  leevendamiseks saab igaüks teha ära nii mõndagi – toituda tervislikumalt, liikuda rohkem ning vajadusel järgida hoolikalt arsti poolt määratud raviplaani.

Südame-ja veresoonkonnahaigustesse sureb meie kontinendil 42 protsenti meestest ja 51 protsenti naistest. Aastas diagnoositakse Eestis umbes 3000 infarkti. Haigekassa andmetel diagnoositi näiteks 2012. aastal kõrgvererõhktõbi esimest korda elus 9307 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles