Gripp nõudis veel ühe inimese elu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik sel hooajal gripi tõttu surnud inimesed kuulusid riskirühmadesse ja olid vaktsineerimata.
Kõik sel hooajal gripi tõttu surnud inimesed kuulusid riskirühmadesse ja olid vaktsineerimata. Foto: Reuters / Scanpix

Eelmisel nädalal nõudis gripp veel ühe inimese elu, hooaja algusest on gripi tõttu surnud kokku 21 inimest.

Ehkki grippi haigestumine langes 24 protsendi võrra, püsis hospitaliseerimist vajanud inimeste arv jätkuvalt suhteliselt kõrgel tasemel, teatas terviseamet.

E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu haiglaravi vajanud 552 patsienti. Möödunud nädalal lisandus veel üks gripist tingitud surmajuht - suri 52- aastane meesterahvas. Hooaja algusest on kuue suurema haigla andmetel surnud kokku 21 inimest, kellest 19 olid vanemad kui 65, kaks aga 52-aastased.

Kõik lahkunud kuulusid riskirühmadesse, põhiliseks riskifaktoriks olid kardiovaskulaarsed haigused. Keegi neist ei olnud vaktsineeritud.

Gripilaadsetesse haigustesse haigestumine kasvas möödunud nädalal kaheksa protsenti. Väikelaste vanusrühmas oli haigestumine seotud ennekõike RS-viirusega ning vanemaealiste vanusrühmas A- gripiviirustega. Täiskasvanute ja koolilaste vanusrühmades oli haigestumine seotud nii B-gripiviiruse kui ka teiste respiratoorsete viirustega.

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks ja gripiviiruse levikut nüüdsest piiratuks.

Euroopa WHO regiooni gripiseirevõrgustiku andmetel hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks vaid Holland, Rootsi, Slovakkia, Soome ja Türgi. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumiste osas eelmine nädal muutusi ei toonud. Arstide poole pöördus 4066 haigestunut, kellest ligi pooled olid lapsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles