Paks toanaaber aitab naisüliõpilastel kaalus püsida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA Michigani ülikooli toitumisteadlaste sõnul aitab normaalkaalus naisüliõpilastel kaalus püsida see, kui nende toanaaber nendest paksem on.

Need aga, kes elavad ühiselamus koos endast kõhnema toakaaslasega, kipub kehakaal kerkima, kirjutab foxnews.com.

Uuring näitas, et need naisüliõpilased, kelle toanaaber oli neist paksem, võtsid aastaga kaalus juurde umbes 500 grammi. Need aga, kellel oli neist kõhnem toanaaber, kogunes lisakehakaalu kuni 1,1 kilogramm.

«See avastus tundub vastuoluline, kuid on mõned teooriad, mis seda selgitavad,» lausus uurija Kandice Kapinos.

Kapinose sõnul peavad kehakaaluga kimpus ja ülekaalulised noored naised tihtipeale dieeti, treenivad rohkem, võtavad kaalu alandavaid preparaate ning ostavad väiksemaid toidukoguseid. Kõik need harjumused võivad ülikoolis olles mõjutada ka toanaabrit.

«Tegelikult ei mängi põhirolli mitte toanaabri kehakaal, vaid ta harjumused. Nagu teada, on pidevalt koos elavate inimeste harjumused nakkavad,» selgitas teadlane.

Kapinos jätkas, et ka ülikoolis võivad ülekaalulised noored naised dieedipidamisega jätkata, mõjutades seda tegema ka temaga ühes toas elavat isikut.

Saledad seevastu dieete eriti ei pea ning võivad vahel süüa ka rämpstoitu.

«Saledate toitumisharjumised ei pruugi just kõige tervislikumad olla. Toanaaber võib need lihtsalt üle võtta ning kehakaal tõuseb,» jätkas toitumisteadlane.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles