TÜ meditsiiniõpet peetakse liiga teoreetiliseks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kõrghariduse hindamisnõukogu tõi välja, et Tartu Ülikooli meditsiiniharidus on liiga teoreetiline ning ei õpeta tulevastele arstidele sotsiaalseid oskusi, näiteks patsientidega suhtlemist.

Kui õppekavagrupis on kõik väga hästi, hindab kõrghariduse kvaliteediagentuuri hindamisnõukogu õppekavagruppi iga seitsme aasta tagant, sel korral nihutati meditsiini õppekavagrupi hindamine aga varasemale perioodile, vahendab ERRi uudisteportaal.

Arstiteaduskonna dekaan Joel Starkopf ütles, et hindamisotsuses toodud puudused polnud talle üllatuslikud, sest suur osa muredest on kirjas ka enesehindamisraportis ja puudustega tegeletakse juba mõnda aega

Näiteks suurendatakse praktika osakaalu õppekavades ja parandatakse koostööd haiglatega üle Eesti ning õppekavadesse lisatakse sotsiaalseid oskuseid parandavaid õppeaineid.

«Sotsiaalsete oskuste arendamine peaks olema Tartu ülikooli meditsiiniõppes oluliselt paremal tasemel kui siiani,» ütles kõrghariduse kvaliteediagentuuri juht Heli Mattiisen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles