Kuidas hoida nahka nooruslikumana?

, Iluekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apotheka

Kes meist ei tahaks olla igavesti noor? Või vähemalt tunduda noor. Apteegist leiad mitmeid tooteid, mis aitavad võidelda naha enneaegse vananemisega. Ent mis on nende sarjade innovaatilised komponendid?

Apotheka apteegiketi ilueksperdi Riin Lipliku sõnul algab kõik siiski õigest toitumisest, piisavast unest ning füüsilisest koormusest. Siiski on mõned ained, mis aitavad õigele elustiilivalikule tuginedes kaasa noorusliku välimuse säilitamisele.

Hüaluroonhape – aitab võidelda kortsudega

Hüaluroonhapet peetakse tõeliseks ilueliksiiriks, revolutsiooniks kosmeetikatööstuses. Selle tähtsaim omadus on võime siduda nahas niiskust ja säilitada kollageenikiudude elastsust. Selle tulemusena püsib nahk elastne ja sile.

Vanuse suurenedes väheneb kehaomase hüaluroonhappe kogus ja nahk vananeb. Naha elastsuse säilitamiseks ja kortsude silumiseks tuleks naha hüaluroonhappevarusid pidevalt täiendada.

Kui soovid ka vananedes naha niiskustasakaalu säilitada ja seeläbi nahka nooruslikuna hoida, tasub uurida apteegikosmeetikat. Hüaluroonhapet kasutatakse apteegikosmeetikas erinevates seerumites, kreemides, ja paljude teiste ilutoodete koostises. Eluterve ja elastne nahk pole tänapäeval enam täitumatu unelm, kortsuvaba nahk on saavutatav ka ilma kosmeetiliste süstideta.

„Hüaluroonhape on sügavalt niisutava toimega, elustab rakkude juurdekasvu ja taastab naha sära ja pehmuse. Lisaks kõigele kaitseb hüaluroonhape sidekudesid ja hoiab ära infektsioonide teket,“ avaldas Apotheka iluekspert Riin Liplik, kelle sõnul on paljud naised märganud, et hüaluroonhapet sisaldavate toodete kasutamine parandab nende naha seisukorda. Parima tulemuse saavutamiseks soovitatakse hüaluroonhapet kasutada nii sees- kui välispidiselt.

Apteegiriiulilt leiad suurima hüaluroonhappe sisalduse järgmistest toodetest:

Termaalvesi – puhastab ja toniseerib nahka

Termaalvett nimetatakse ka naha iluveeks, kuna see on erakordselt mineraaliderikas. 

See on 100% looduslik puhas vesi, mis saadakse otse allikalt ja tootmine on loodud otseühendusena allika ja tootmisüksuse vahel.

Termaalvesi sobib igale nahatüübile, igas vanuses, seda võib kasutada igal aastaajal näo värskendamiseks, turgutamiseks, palavuse levendamiseks, hommikul tursete leevendamiseks, niisutamiseks. „Termaalvesi sobib suurepäraselt ka tundliku naha hooldusvahendiks. See taastab naha tasakaalu, leevendab nahaärritust ja on ainulaadse rahustava toimega. Väga hea oleks seda kasutada kohe hommikul, et nahka virgutada või pärast füüsilist koormust, et puhastada ja toniseerida nahka,“ sõnas Apotheka iluekspert Riin Liplik.

Apteegiriiulilt leiab järgmised termaalveed: 

Kuningakepiõli – Kuningakepiõli on kuningakepi seemnetest toodetud õli, mis sisaldab elutähtsat küllastumat rasvhapet gammalinoleenhapet ehk GLAd.

Gammalinoleenhappel on oluline roll organismi ja eriti just naha ainevahetuse korraldamisel. See aitab noorendada närtsinud, kuiva ja ka karedat nahka. Kuningakepi õli teeb imet paljude nahaprobleemidega ja helendab ka tumedaid ringe silmade ümber.

Kuningakepiõli sisaldav toode apteegiletil:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles