Baltimaad soovivad ühist elundidoonorluse andmebaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neerusiirdamise operatsioon.
Neerusiirdamise operatsioon. Foto: SCANPIX

Eesti, Läti ja Leedu tervishoiuametkondade esindajad avaldasid reedel soovi tõhustada valdkonna koostööd ja luua selle raames ühine elundidoonorluse andmebaas.

Lisaks elundidoonorluse ühisele andmebaasile tahavad Balti riigid korraldada ravimite ja meditsiinitehnika ühishankeid ning teha vältimatu arstiabi alast koostööd piirialadel, teatas Läti tervishoiuministeeriumi esindaja Oskars Sneiders pärast Balti Ministrite Nõukogu istungit.

Elundidoonorluse ühine andmebaas hakkaks sisaldama andmeid doonorelundeid vajavate patsientide kohta Eestis, Lätis ja Leedus ning operatiivinformatsiooni doonorluseks saada olevate elundite kohta.

Samuti allkirjastasid Eesti sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Läti tervishoiuminister Didzis Gavars piiriülese kiirabiteenuse osutamise lepingu, mis võimaldab hädaolukorras kasutada piirialadel naaberriigi kiirabiteenust. Rahastama hakatakse piiriülest kiirabiteenust juhtumipõhiselt. Samasugust ühistegevust piirialadel kavandavad ka Läti ja Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles