Varsti saab arstiaega broneerida mobiilirakenduse abil

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Celsius Healthcare

Eilses ETV saates «Kapital» tuli jutuks, et alates suve lõpust saab arsti juurde aja kinni panna uue mobiilirakenduse abil, mida töötab koos Norra partneriga välja Eesti meditsiiniinfoettevõte Celsius Healthcare.

«Kui me vaatame tänast üldist teenuste kasutamist, siis me käime pangas mobiiliga, ostame pileteid mobiiliga, pargime mobiiliga. Ma ei näe ühtegi põhjust, miks me peaksime arstile aega panema mõnel teisel viisil,» ütles saates Celsius Healthcare’i juht Siim Nahkur.

Ta lisas, et mobiilirakenduse abil aja broneerimisega kaasneb teenustasu, kuid kas seda hakkab katma haigla või patsient, sõltub kokkulepetest.

Põhjusena, miks varem pole midagi sarnast tehtud, tõi Nahkur välja haiglate infosüsteemide keerukuse, mistõttu on ka sellise lahenduse tegemine suhteliselt keeruline.

Praegu ei ole Eestis ühtset digitaalset arstiaegade broneerimise süsteemi, millega oleks ühendatud kõik haiglad, ehkki juba 2006. aastal hakati sellist digiregistratuuri arendama. Tehniline lahendus valmis juba tükk aega tagasi, ent haiglad ei olnud valmis tekitama endale lisatööd uue süsteemi juurutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles