Kolmikud sündisid kolmeaastase vahega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leicesteri kuninglik haigla, kus kõik kolm last sündisid.
Leicesteri kuninglik haigla, kus kõik kolm last sündisid. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Keskealise briti naise perre sündisid kolmeaastase vahega poeg George ning kaksikud Lilah ja Noah, kes kõik on samal ajal eostatud – ehk tegemist on bioloogilises mõistes kolmikutega.

«See on täiesti hämmastav, et mu kolmikud on sündinud kolmeaastase vahega – inimesed tavaliselt ei usu seda, kui ma ütlen, et nad on eostatud samaaegselt,» räägib Leicesteris elav laste ema Sarah Swann, vahendab Austraalia uudisteportaal News.au.

IT-süsteemide juhina töötav naine hakkas pere loomise peale mõtlema üpris hilises vanuses – alles pärast 40-aastaseks saamist. Nii läks ta Londoni naistekliinikusse, kus tema esimene viljatuse ravi tulemusi ei andnud.

Naine vahetas kliinikut ja 2011. aasta septembris alustas sarnast ravi Notthinghami CARE viljakuskliinikus. Arstidel õnnestus selle ravi käigus viljastada edukalt viis munarakku. Kaks neist pandi naise emakasse tagasi ning kolm külmutati.

Kaks nädalat hiljem avastas naine, et on rase. «Ma olin nii elevil, kui ma sain teada, et ravi on toiminud ja ma olen edukalt rasedaks jäänud,» räägib naine, kes esimesed kolm raseduskuud kartis kogu aeg, et midagi võib valesti minna. «Õnneks läks mu rasedus väga kergesti ja suurepäraselt,» lisab ta.

Swanni esimene laps George sündis Leicesteri kuninglikus haiglas 2012. aasta kevadel. Möödunud aasta maikuus otsustas naine, et soovib veel lapsi saada. «Mulle väga meeldib emaks olemine ning ma tahtsin, et George saaks endale ka väikese õe või venna, enne kui selleks on juba liiga hilja,» sõnab naine.

Nii läks ta kolmandat korda viljakusravile ja sel korral istutati talle taas emakasse kaks viljastatud munarakku. Taaskord avastas naine kahe nädala möödudes on rasedaks jäänud ning sel korral ootas ta lausa kaksikuid.

«Ma lihtsalt ei suutnud seda uskuda, kui mind läbi vaatav arst küsis mu käest, et mis tundeid minus tekitaks teadmine, et ootan kaksikuid,» räägib Swann, kelle jaoks see uudis tuli suure üllatusena.

Ka naise teine rasedus kulges ilma komplikatsioonideta ning selle aasta jaanuaris tõi ta Leicesteri kuninglikus haiglas ilmale kaksikud Noah ja Lilah. «See oli minu jaoks tohutult emotsionaalne hetk, kui nad mõlemad olid sündinud ja ma neid oma kätel hoidsin,» meenutab naine.

«Sellega oli minu kolmikutega perekond täielik – mis sest, et Noah ja Lilah sündisid kolm aastat hiljem, kui nende vanem vend,» sõnab Swann. Naise sõnul on noorem poeg vanemaga välimuselt äravahetamiseni sarnane – kui mitte arvestada nende vanusevahet –, kuigi iseloomult on nad üpris erinevad.

Kui George ei armastanud beebina öösiti üldse magada, siis Noah magab kogu öö väga rahulikult. «Ma väga naudin oma kolmele väikesele lapsele emaks olemist – kuigi nad on veel väga noored ja see tähendab palju tööd, on see kõik seda väärt olnud,» märgib Suurbritannias elav naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles