Tervisefond kutsub eakate päeva tähistama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme tähistatakse eakate päeva.
Homme tähistatakse eakate päeva. Foto: Mihkel Maripuu

Homme tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva ja selle puhul kutsub Eesti Tervise Fond vanureid Tallinnasse Mustamäe Männi parki tervist kontrollima, perearstidega nõu pidama ja tervisesporti õppima.

«Männi pargis toimuv üritus annab suurepärase võimaluse leida uusi tuttavaid, kuulata arsti nõuandeid meeldivas keskkonnas, tegeleda tervisespordiga ning nautida head muusikat. Kõik eakad on väga oodatud!» ütles tervisefondi juht Eero Merilind.

Noorematel soovitas Merilind eakate päeva tähistada külaskäiguga vanemate või vanaemade-vanaisade juurde. Samuti võiks aidata läheduses elavaid vanemaid inimesi – tuua neile poest toitu või siis apteegist ravimeid.

«Rahvusvahelisel  eakate  päeval tuleks mõelda oma  vanemate ja vanavanemate peale  ning näidata üles ühiskonna austust  eakate  vastu,» lisas Merilind. «Tähtis on, et  eakad  tunneksid  ennast  täisväärtuslike ühiskonna  liikmetena ja  saaksid osaleda  igapäevaelus rõõmsalt ning  heatujuliselt.»

Männi pargis algab üritus homme kell 13 ja tervituskõnega austab eakaid sotsiaalminister Hanno Pevkur. Kell 14 algab Voldemar Kuslapi kontsert,  päev lõppeb kell 15.

Eakate päeva auks korraldatakse Tallinnas veel kahepäevane eakate festival. See leiab aset Salme Kultuurikeskuses, kus toimuvad homme ja ülehomme mitmesugused loengud-seminarid ning meelelahutusüritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles