Amet teatab seitsme ravimi tarneraskustest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Ravimiameti teatel viibivad seitsme ravimi tarned Eestisse, teiste seas akneravim Duac Gel ja valuvaigisti Ibumetin 20 mg/ml.

Seroquel 100 mg tabletid

Seroquel 100 mg tablettide (toimeaine kvetiapiin) tarneraskuste kestus on teadmata. Teised kvetiapiini 100 mg tabletid on apteekides saadaval.

Ravim leevendab teatud tüüpi vaimsete tervisehäirete sümptome, nagu hallutsinatsioonid, võõrad või hirmutavad mõtted, muutused käitumises, üksildus- ja segasustunne.

Ibumetin 20 mg/ml

Ibumetin 20 mg/ml suukaudse suspensiooni (toimeaine ibuprofeen) tarneraskuste kestus ei ole teada. Apteekides on see ravim praegu saadaval, samuti on saada teisi lastele mõeldud palavikku ja valu leevendavaid preparaate.

Trimetazidine Actavis 35 mg tabletid

Trimetazidine Actavis 35 mg toimeainet modifitseeritult vabastavate tablettide (toimeaine trimetasidiin) tarneraskused kestavad juuni lõpuni. Teised trimetasidiini tabletid on apteekides saadaval.

Ravimit kasutatakse täiskasvanutel stenokardia (koronaararteritõvest põhjustatud valu rinnus) raviks kombinatsioonis teiste ravimitega.

Duac Gel 10mg + 50mg /1g geel

Duac Gel 10mg + 50mg /1g geeli (toimeained klindamütsiin + bensoüülperoksiid) tarneraskused kestavad augusti keskpaigani. Hetkel on seda ravimit veel apteekides saada. Teisi samade toimeainetega ravimeid saada ei ole.

Ravimit kasutatakse nahal kergete kuni mõõdukate akneprobleemide raviks.

Arcoxia 120mg tabletid

Arcoxia 120mg õhukese polümeerikattega tablettide (14 tabletti pakendis, toimeaine etorikoksiib) tarneraskused kestavad juulini. Saadaval on pakend, kus on seitse tabletti. Samuti on saadaval väiksema toimeainesisaldusega etorikoksiibi tabletid.

Ravim aitab vähendada valu ja turset (põletikku) osteoartroosi, reumatoidartriidi, jäigastava lülisambapõletiku ja podagraga inimeste liigestes ja lihastes.

Doloproct 1mg + 40mg

Doloproct 1mg + 40mg rektaalsuposiitide (toimeained fluokortoloon + lidokaiin) tarneraskused kestavad juulini. Hetkel on ravim apteekides veel saadaval. Teisi samade toimeainetega ravimeid saada ei ole.

Ravimit kasutatakse hemorroidide ja pärasoolepõletiku (mitteinfektsioosne proktiit) leevendamiseks.

Gadovist 1mmol/ml 30ml

Gadovist 1mmol/ml 30ml N5 süstelahuse (toimeaine gadobutrool) tarneraskused kestavad juulini. Teised pakendisuurused on saadaval.

Ravimit kasutatakse aju, lülisamba ja veresoonte diagnostilistes magnetresonantsuuringutes (MRT).

Vaata ülevaatlikku tabelit kõigist ravimite tarneraskustest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles