Pea kolmandik õpilastest on kogenud depressiooni

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi tervise edendamise osakonna juhataja Tiia Perteli sõnul selgus möödunud aastal Eesti 5., 7. ja 9. klassi õpilaste hulgas läbi viidud tervisekäitumise uuringust, et 30 protsendil neist on viimase aasta jooksul esinenud depressiivseid episoode.

Pertel rääkis täna toimuval terviseedenduse konverentsil, et laste käest ei saanud muidugi otse küsida, kas neil on viimase aasta jooksul esinenud depressiooni, küll aga küsiti järgmist: «Kas Sul on olnud viimase 12 kuu jooksul perioode, mil oled end kahe või mitme nädala kõikidel päevadel tundnud nii kurvana või lootusetuna, et loobusid tavalistest tegevustest? »

Rohkem esineb depressiooni Perteli sõnul tüdrukute hulgas ja tüdrukute hulgas tõuseb depressiivsete episoodide osakaal koos vanusega.

Samas lisas ta, et kui võrrelda 2010. aasta uuringuga, siis on seis umbes sama.

Depressiivseid episoode esineb rohkem neil õpilastel, kes on hinnanud kooli meeldivust kehvemaks ja kellel ei ole peresuhted korras ehk siis siin on otsene seos igapäevakeskkonnaga, tõdes Pertel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles