Viis venitusharjutust kontoritöötajale

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päev otsa liikumatult istumine muudab kangeks nii kaela, selja kui ka puusad ega lase neil õiges asendis olla. Järgmised viis igapäevast (ja igal pool sobivat) venitusharjutust aitavad nende kangekaelsete valude ja vaevustega võidelda.

Portaalis health.com avaldatud harjutusi vahendab kliinik.ee.

Rindkere avamine

See harjutus on vajalik, kui sa küürutad pikalt klaviatuuri taga. Aseta lõug vastu kaela ja siruta käsivarred taha, kuni peopesad kokku puutuvad. Aseta sõrmed ristamisi ja tõsta käsivarsi ülespoole, kuni tunned venitust rinnus ja õlavöötme ees. Hoia kümme sekundit, vabasta käed ja korda harjutust.

Puusade lõdvestamine

Kanged puusapainutajalihased on kogu päeva toolil istuvate inimeste puhul levinud probleem. Lasku põrandale põlvili ja astu vasaku jalaga välja enda ette, nii et moodustuks täisnurk ja vasak jalalaba toetuks täistallaga põrandale. Suru puusi ettepoole, kuni hakkate venitust tundma. Lisavenituseks tõstke parem käsi üle pea. Hoia asendit10–15 sekundit ja korda harjutust teise poolega.

Kerepöörded

Lama selili, käed ja jalad harkis ning lõdvestu. Tõsta põlved rinnale ja lase neil aeglaselt ühele poole keha vajuda, hoides samal ajal ülakeha neutraalses asendis ning käsivarsi põrandal. Hoia asendit 10–15 sekundit ja venita samamoodi teist külge. Korda harjutust 2–3 korda.

Õlaringid

Ülakeha lõdvestamiseks tee suunaga ette ja suunaga taha õlaringe. Tee mõlema õlaga kümme õlaringi, puhka ja korda seeriat kaks-kolm korda.

Peast varvasteni venitus

Tõuse püsti ja siruta käed kõrgele pea kohale, kuni tunned venitust. Hoia asendit umbes kaheksa kuni kümme sekundit, seejärel siruta käed alla varvaste poole. Hoia asendit kaheksa  kuni kümme sekundit ja korda harjutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles