Ka meestel esineb veenilaiendeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

Ida-Tallinna keskhaigla veresoontekirurg Veronika Palmiste kirjutab, et ka meestel esineb veenilaiendeid ehk varikoosi. Ent mida teeb eesti mees, kui avastab jalalt väljaulatuva pehme mügariku? Loomulikult ignoreerib seda, arvab ta.

Parimatel päevadel paneb jalad kõrgemale (siis ei ole tavaliselt veenilaiendeid näha) või siis lihtsalt ei vaata oma sääri. Õnneks on Eestis lubatud olla veel karvaste jalgadega mees!

Kahjuks ei lase haigus ennast  igavesti ignoreerida! Heal juhul on eesti mehe kõrval tähelepanelik eesti naine, kes on mures oma mehe tervise pärast. Kuna tõeline eesti mees ei armasta arsti juures käimist, vaid ootab, et kõik haigused lähevad üle nagu tavaline nohu, siis sõltub meie mehe tervis eelkõige kaaslase tähelepanelikkusest.

Ja ka siis ei murdu eesti mees, mingi naljavarikoosi tõttu arsti juurde näitama, või veel hullem – korrigeerima, ei lähe! Nii saabki eesti mees vanemaks, enamikul juhtudel ka üldiselt haigemaks ning kõikide haiguste summana tekib säärele mõnest suvalisest kriimustusest naha defekt ehk haavand.

Kui varem on iga vill näiteks kannal kiirelt ära paranenud, siis seekord on teisiti! Kuigi kõik määrded ja plaastrid on koju toodud, nii et kapp on nagu apteegilett, ei taha haavand kinni kasvada. Ja nüüd on eesti mees nõus tulema arsti juurde ning olema šokeeritud uudisest, et ta on võib-olla tulnud liiga hilja – ilusat «soorebase säärejooksu» tagasi enam ei saa.

Kallis eesti mees – ära passi liiga kaua kodus! Veenilaiendid ei lähe mõtte jõul ära, samuti ei saa mediteerides seda haigust kontrolli alla võtta. Mine parem näita ennast arstile!

Vaata ka veenilaiendite teemalisi videosid:

Kas jalg üle põlve istumine soodustab veenilaiendite tekkimist?

Kas veenilaiendid võivad tekitada jalgade paistetamist?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles