
Toitumisnõustajate sõnul on aedvilja, mis pärineb samast suguvõsast nagu melon ja arbuus, kõige parem osa peidus koore all.
Toitumisnõustajate sõnul on aedvilja, mis pärineb samast suguvõsast nagu melon ja arbuus, kõige parem osa peidus koore all.
Tegemist on kurgiga, mis sisaldab 95 protsenti vett ja on oluliseks allikaks mitmetele vitamiinidele ning mineraalidele, vahendavad Rimi toitumisnõustajad poeketi toidublogis.
Kurgis leidub K-, B- ja C-vitamiini ning selliseid mineraale nagu vask, kaalium, mangaan ja magneesium. Kõige rohkem leidub vitamiine kurgi koores ja koore all, sellepärast võiks kurki süüa just koos koorega. Kindlasti on kasulikum eelistada orgaaniliselt kasvatatud kurki, mille kasvatamisel ei ole kasutatud pestitsiide.
Mõned faktid kurgi kohta:
Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Rimi toidublogist.