Nõelravi aitab suitsetamist maha jätta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See patsient sai nõelad kõrva haige liigese pärast.
See patsient sai nõelad kõrva haige liigese pärast. Foto: Peeter Langovits

Järjest enam inimesi otsib kallist ja kahjulikust harjumusest suitsetamisest vabanemiseks abi pehme- või täiendmeditsiini meetoditest, milles üks populaarsemaid on Hiina meditsiini alla käiv nõelravi.


Tartu Ülikoolis arstiks õppinud ja Hiinas professor Yang Chen Yini juures õppinud nõelravi spetsialisti Mihkel Veskimäe telefon heliseb vahetpidamata. Helistajate hulgas on palju neid, kel mureks suitsetamine ja nende seas omakorda palju naisi.

Protseduur, mis peaks aitama sellest pahest lahti saada, on iseenesest väga lihtne. Doktor torkab mõne minuti jooksul kõrvalesta kindlatesse punktidesse ühekordsed nõelad ja katab need plaastriga. «Nõelad tulevad ise välja, siis kui nende mõju enam vaja pole ehk siis ajukeemia on tagasi keeratud aega, kus inimene polnud veel õppinud suitsust mõnu tundma,» selgitab ta.

Ravi efektiivsus on küllalt kõrge – nõelte abiga vabaneb suitsetamise halvast harjumusest 95 protsenti. Vaid nõndanimetatud pühapäevasuitsetajate suhtes jääb mõju väikeseks. Doktor Veskimägi juures maksab protseduur 400 krooni, kuid mõnel pool küsitakse selle eest ka 2000 kuni 3000 krooni.

Üldse saab nõelte abil ravida enamikku haigusi. Samasugused väikesed ühekordsed nõelad aitavad kõrva pannes ka valu, näiteks migreeni ja liigesevalu vastu. Suuremate hõbenõeltega saab ravida alaselja- ja kaelavalu, eriti hästi alluvad ravile meeste eesnäärmehaigused, samuti paanika- ja ärevushäired. Igal inimesel on oma nõelakarp, mille ta pärast ravi lõppu kaasa saab.

Vähihaigeid doktor Veskimägi vastu ei võta. Mõtet pole nõeltega ravida ka selliseid haigusi, millel üks kindel tekitaja, nagu näiteks kopsupõletik. Nõelravi on eriti tõhus mitme tekitajaga tõbede puhul, kinnitab ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles