Kitsad teksad põhjustasid naisele lihaskahjustusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teksapüksid.
Teksapüksid. Foto: SCANPIX

Liiga kitsaste teksade kandmise tõttu paistetasid naise jalad ohtlikult üles ja põhjustasid lihaste suletusrõhu sündroomi.

35-aastane Austraalia naine jäi tõsiselt haigeks pärast valulikult kitsaste teksade kandmist, mis peatasid verevarustuse tema jalgades, vahendab news.com.au.

Naine varises kokku, kui ta enam oma jalgu ei tundnud. Ta lamas veel tunde maas, olles teksades lõksus, kuniks ta Royal Adelaide haiglasse viidi. Arstid pidid püksid tal jalast lõikama, sest ta jalad olid ohtlikult üles paistetanud. Naine kannatas lihaste ja närvide kahjustuste käes ning veetis neli päeva haiglas tilguti all, kuniks tema neerud taastuma hakkasid.

Neuroloog Thomas Kimberi sõnul põhjustas kombinatsioon kitsastest riietest ja kükitamisest lihaste suletusrõhu sündroomi. Tavaliselt esineb see seoses liiga tihkelt mässitud sidemete ja lahastega.

Moehuvilisi hoiatatakse mitte langema oma garderoobis pesitsevate ohtude ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles