Eesti idufirma arendab nohu ravimeetodit

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervisetehnoloogia iduettevõte Capster arendab toodet, mis võimaldab teaduspõhist ning naturaalset nohu ravimeetodit, millega loodetakse turule tulla tänavu sügisel, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee.

«Tegemist on nina loputamise süsteemiga, mis on abiks nii kroonilise, allergilise kui ka hooajalise nohu ravis. Toote väljatöötamise idee sündis mõned aastad tagasi, kui soovisin ise leida endale tõhusat nohu leevendajat. Nüüdseks oleme juba pisut üle aasta kolmeliikmelise meeskonnaga idee kallal töötanud ning investorite toel loodame siseneda Eesti turule 2015. aasta sügisel,» rääkis Capsteri üks asutajatest Raivo Tamsalu.

Konkreetne ravimeetod on aastaid olnud kasutusel nina-kõrva-kurguarstide praktikas ja ravijuhendites, kuid tänaseni pole keegi suutnud tarbijale mugavat lahendust toota.

«Nina loputamine on efektiivne meetod, millega leevendada mitmete ninaga seotud haigusjuhtude sümptomeid. Capsteri arendatava toote eelisteks on lihtsus ja kasutusmugavus ning usun, et sellest saavad paljud abi,» lausus Eesti Kõrva-, Nina- ja Kurguarstide ning Pea- ja Kaelakirurgide Seltsi president dr Marek Metsmaa. Lisaks arstidele on toote vastu suurt huvi tundnud ka apteegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles