Soodne tagumikuoperatsioon tekitas naisele raskeid tüsistusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagumiku suurendamist toetab tänapäevane popkultuur.
Tagumiku suurendamist toetab tänapäevane popkultuur. Foto: SCANPIX

Ameeriklanna tundis pärast tagumikuoperatsiooni raskeid tüsistusi, sest implantaadimaterjalid võisid liikuda tema kopsudesse.

Floridast pärit Sophely Ouk kannatas ebameeldivate kõrvalmõjude käes, mis ilmnesid pärast tagumikuimplantaatide paigaldamist inimeselt, kes väitis end olevat litsentsiga arst, vahendab Medical Daily.

«Osa minust kartis, et midagi võib valesti minna, aga mu sõber läbis selle edukalt ning ma ei näinud põhjust, miks minuga võiks midagi juhtuda. Peale operatsiooni hakkas mu süda tugevalt peksma, tundsin, et minestan kohe. Arvasin, et suren,» räägib ta.

Naine sai kätte kompuutertomograafia tulemused, mis näitasid muutusi tema kopsudes, kuhu silikooni võis sattuda. Arstid soovitasid tal silikoonide eemaldamiseks operatsioonile minna, et tema immuunsüsteem saaks võidelda võimalike infektsioonidega.

«Ühe peamise meetodiga silikooni eemaldamiseks kaasneb laseritega rasvaimu, mis on minu arvates patsientidele ohtlik, sest tuline laser põhjustab silikooni murdumist, mis seejärel kehas leiali levib,» ütles dr Tansar Mir Lennox Hill haiglast. Arsti sõnul ilmneb enamus tüsistusi vahetult peale operatsiooni, kui materjal liigub edasi veenidesse ja kopsudesse.

Tema eesmärgiks on eemaldada naise kehast kõik võõrkehad, mis sinna sattunud on. Peale seda saavad nad teha ka korrektse tagumikuoperatsiooni. Ta peab seda trendi seonduvaks sotsiaalmeedias ja popkultuuris leviva imetlusega ebaproportsionaalselt suurte tagumike vastu.

«Kui tahad iluoperatsioonile minna, tee seda õigesti ja maksa vastav summa, et saada kvaliteetne ja ohutu tulemus. Kui maksad 10 000 dollarilise operatsiooni asemel 2000 $, siis saad ka vastava tulemuse. Ära otsi lihtsamat ja odavamat lahendust,» soovitab Sophely Ouk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles