Festivalikülastajad annetasid vähiravifondile 4400 eurot

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas vähiravifondile annetusi kogumas.
Jüri Ratas vähiravifondile annetusi kogumas. Foto: Postimees

Vähiravifond «Kingitud elu» kogus möödunud nädalal annetusi lauluväljakul toimunud Õllesummeril, mille külastajad panustasid fondi nelja päeva jooksul kokku ligi 4400 eurot.

Laekunud toetust kasutab fond haigekassa poolt n-ö mittekulutõhusaks tunnistatud Eesti vähihaigetele eluliselt vajalike ravimite soetamiseks, kinkides seeläbi abivajajatele elupäevi oma lähedaste keskel.

«Suur tänu kõikide suuremate ja väiksemate annetuste eest. Iga euro aitab meie fondis kellegi välja lootusetuse august, kinkides võimaluse eluks ja terviseks. Täname ka Õllesummeri korraldajaid fondi vabatahtlikele avatud uste eest,» ütles vähiravifondi "Kingitud elu" juhataja Toivo Tänavsuu.

Eelmisel nädalal toetas fond Narva-Jõesuus elavat 68-aastast naist, kes vajab võitluseks jämesoolevähiga ravimit Stivarga. Ravim maksab mitu tuhat eurot kuus ning haigekassa seda ei kompenseeri. Aprillis toetas fond naist esimest korda, nüüd väljastati jätkutoetus. Proua katab ise oma ravikuludest pooled. 

Samuti ulatas fond abikäe 73-aastasele Tartu mehele Olavile. Mees alustas esialgu omal rahakotil Soomes melanoomiravi, mille eest tuleb tasuda umbes 10 000 eurot iga kolme nädala tagant. Olavi pere taotles erikompensatsiooni ka haigekassalt, kuid vastust tuli oodata. «Kingitud elu» fondi nõukogu otsustas Olavit aidata järgmise ravikuuri eest tasumisel.

«Lõpuks ei lähe lahkete Eesti inimeste toetust Olavil siiski ilmselt tarvis, sest haigekassa värske otsuse kohaselt lubatakse Olavi ravikulud katta. See on märkamatu kulu riigi jaoks, kuid suur võit ühele mehele ja tema perele!» lisas Tänavsuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles