Eelmisel nädalal haigestus grippi 72 inimest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirus..
Viirus.. Foto: Toomas Huik.

Eelmisel nädalal, 4. – 10. oktoobrini haigestus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kokku 3645 inimest, neist gripitaolisse haigusesse 72 isikut.


Eelneva nädalaga võrreldes vähenes haigestunute arv 18 protsendi võrra. Keskmisest pisut enam oli haigestunuid Viljandi-, Tartu- ja Pärnumaal, kuid suuri erinevusi maakondade lõikes ei olnud.

Alates 40.nädalast hakkas kasvama gripitaoliste haigestumiste arv. Kokku registreeriti eelmisel nädalal 72 gripitaolise haigestumise juhtu, laboratoorselt kinnitati A gripidiagnoosi ühel korral.

Põhiliselt olid haigestumised seotud siiski muude respiratoorseid haigusi põhjustavate viirustega. Ringlesid nii paragripi-, kui ka adeno- ja RS-viirused. Domineerivat viirust ei ole veel võimalik kindlaks määrata. Terviseamet hindab haigestumuse intensiivsuse nende andmete põhjal madalaks.

Euroopas on grippi haigestumine praegu samuti väike. Mõned A gripi üksikjuhud registreeriti Inglismaal ja Rootsis. Ülejäänud ELi riikides grippi registreeritud ei ole.
Milline gripi viiruse tüvi sel hooajal Euroopas domineerib, ei oska eksperdid veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles