/nginx/o/2015/07/20/4300921t1h5401.jpg)
Alkohoolne jook enne einestamist võib tõesti tõsta mõne inimese söögiisu, sest aju keskendu pärast joomist enam toidu aroomile.
Alkohoolne jook enne einestamist võib tõesti tõsta mõne inimese söögiisu, sest aju keskendu pärast joomist enam toidu aroomile.
Sellise järelduseni jõudnud teadlaste sõnul on alkohoolse joogi mõju siiski pigem tagasihoidlik ning ei kehti alati, kirjutab webmd.com. Indiana ülikooli meditsiinikooli professor ja üks uuringu autoritest Robert Considine ütles naljaviluks, et restoranipidajad teavad, et kui tuua enne jook, siis kliendid söövad hiljem rohkem.
Värskes uuringus saigi Considine koos kolleegidega magnettomograafia abil teada, et alkohol pani aju osa hüpotalamuse keskenduma teistest lõhnadest enam just toidu aroomile. Hüpotalamus tootis hormoone, mis aitavad reguleerida erinevaid kehafunktsioone ning sealhulgas ka nälga. Considine’i sõnul mõjutas alkohol hüpotalamust nii, et see keskendus toidule.