![Mikrolained põhjustavad plastiku saastumist.](http://f8.pmo.ee/PRHJYRne04HSSIygiw1YNgvBLSI=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2015/07/21/4302629t1hd52b.jpg)
Igaüks on vahel mikrolaineahjus toitu soojendanud, kuid see võib põhjustada diabeeti.
Igaüks on vahel mikrolaineahjus toitu soojendanud, kuid see võib põhjustada diabeeti.
Ohu allikas peitub plastnõudes, milles me toitu soojendame, teatab medicaldaily.com. Tupperware ja muud toidukonteinerid reageerivad mikrolainetega, vabastades toidu sisse mürgiseid kemikaale, millest mõned takistavad insuliini vabanemist. Lisaks põhjustavad eraldunud kemikaalid vererõhu tõusu, mis on diabeedi teine oluline kaastegur.
Uuringu eestvedaja sõnul tungivad osakesed toidu sisse ka kuumutamata kujul. Korduva kuumutamise tagajärjel tekib aga «plasti saastumine», mis on veelgi ohtlikum. Kõigil katsealustel täheldati vererõhu tõusu plastkonteineritest söömise tagajärjel.
Selle asemel soovitatakse toitu soojendada pabertaldrikul või kausis.