Rõdult alla kukkunud laps pääses tavapalatisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kaheksa päeva tagasi Haapsalus rõdult alla kukkunud laps on intensiivravipalatist viidud üle tavapalatisse. Pere on algatanud heategevuskampaania, et haiglas olevate vanemate elu mugavamaks teha.

Kolmapäeval viidi Haapsalus rõdult alla kukkunud kaheaastane laps intensiivravipalatist üle tavapalatisse, annab ta ema sotsiaalmeedia vahendusel teada. Tüdruk on teinud juba ka esimesed sammud pärast õnnetust. Laps sööb, mängib, naerab ja jutustab.

«Kuigi meie ei viibi enam intensiivraviosakonnas, on seal jätkuvalt liiga palju murest murtud ja kurbusest muserdatud vanemaid, kes oleksid siiralt õnnelikud, kui saaksid mõne hetke puhata veidi mugavamatel toolidel,» kirjutab ema. Naise sõnul on seal ka neid vanemaid, kelle lapsed veedavad selles osakonnas pikki-pikki kuid ja mõni isegi rohkem kui aasta. «Aitame üheskoos nende sealviibimise natukene mugavamaks muuta. Iial ei tea, millal teil endal võib seda tooli seal vaja minna ning uskuge mind, siis tunnete te sellest suuremat rõõmu, kui hetkel arvatagi oskate, magamata ööd ja pisaraid täis päevad kurnavad ning igat hetke, mil laps magab, saab siis ema kasutada ka ise hetkeliseks puhkuseks ja teha seda oma lapse kõrvalt lahkumata,» kirjutab ema.

Pere on algatanud korjanduse, et osta intensiivraviosakonda mugavamad toolid.

«Annetada võib mis tahes summa – viimnegi euro, mis eesmärgi täitmiseks (s.o intensiivravipalatitesse tugitoolide ostmiseks) laekub, on tänuväärne ja juba ainuüksi heategu ja mõte selle taga loeb rohkem, kui annetatud summa suurus,» kirjutab ema.

Pere korraldab korjanduse koostöös Tallinna Lastehaigla Toetusfondiga ning annetuse saab teha ühele nende arvelduskontodest endale sobivas pangas. Ülekande tegemiseks vajalikud rekvisiidid on alljärgnevad:

SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond

Swedbank EE142200221001137609

SEB EE481010220026847017

Nordea EE921700017000265265

Danske EE883300333306720007

Selgitus: «Toolid intensiivi»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles