Uuring: geiabielud ei mõjuta laste vaimset tervist

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samasoolistel vanematel on samasugused lapsed nagu teistel
Samasoolistel vanematel on samasugused lapsed nagu teistel Foto: Renaud Philippe

Teadlased rõhutavad, et skeptikutel pole mingit põhjust geivanemate võimekuses kahelda.

«Tegelikult polnud samasooliste vanemate võimete kaardistamiseks ju uuringut vaja,» rõhutas Colorado ülikoolis uuringu teinud sotsiaalteadlane Jimi Adams, «sellistes peredes kasvanud lapsed ei erine mingil moel eri soost vanematega kasvanud lastest, mis sai lihtsalt ka teadusliku kinnituse.»

Skeptikute seas levib palju kahtlusi justkui samasooliste vanematega kasvanud lastel oleks rohkem vaimseid kõrvalekaldeid ja muid eripärasid, kuid hiljutised uuringud tõestavad vastupidist. Näiteks möödunud aastal Melbourne’i ülikoolis tehtud uuring viitas, et sellistel lastel võib olla koguni teadlikum tervisekäitumine.

Adamsi sõnul kujunes tegelikult juba aastatel 1990 kuni 2000 sotsiaalteadlaste seas üldine konsensus, et geivanemad ei ohusta laste arengut ning pikaajalised teadustööd on viinud piisava tõendusmaterjali kogumiseni, mida saab edaspidi vajadusel ka kohtus esitada.

Teadlased usuvad, et sellised teadustööd viivad USA sammukese lähemale geiabielude legaliseerimisele kõigis osariikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles