Salaja riiki toodud rahusti osutus külmetusravimiks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarnase välimusega pille pole kerge eristada.
Sarnase välimusega pille pole kerge eristada. Foto: SCANPIX

Kaks norrakat pandi vangi salakaubaveo eest, sest kuigi nende väitel tegeldi vaaliumi kättetoimetamisega, liikusid meeste käes tegelikult käsimüügist pärit antihistamiinid.

Kaks viiekümnendates eluaastates meesterahvast ostsid 2012.aastal Tai apteegist ligi 2700 euro eest 30 500 tabletti, mida pidasid siniseks vaaliumiks ning püüdsid seda maad mööda liikudes Kopenhaagenist Oslosse viia, vahendab The Local. Norra politsei peatas nad aga rongis teel Oslosse, mistõttu olid mehed sunnitud tunnistama, et püüdsid tegeleda vaaliumi vedamisega.

Kui politsei tablette analüüsis, leiti üllatuseks, et need ei sisaldagi narkootilist ainet Diazepami, vaid kloorfeniramiini, mis ennetab allergiaid ja külmetushaigusega kaasnevaid nähtusi (aevastamist, palavikku, köha jm) ning on mitmete käsimüügiravimite koosseisus.

Prokuröri Leif Aleksanderseni sõnul kehtib kavatsus salakaupa toimetada siiski kuriteona. «Mõlemad mehed teatasid, et neil oli kavatsus osta vaaliumi ning seda Norras edasi müüa, mistõttu nad ka salakaubaveos süüdi mõisteti,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles