Bakterisprei võib asendada dušši

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus sprei võib tulevikus asendada dušši
Uus sprei võib tulevikus asendada dušši Foto: SCANPIX

Probiootikumide kasulikust mõjust on palju räägitud, kuid sama efekti võib anda ka elusate bakterite pritsimine otse nahale.

USAs Bostonis tegeleb kohalik ettevõte bakterisprei väljatöötamisega ning plaanib selle peagi turule tuua, teatab cbslocal.com.

«Ma pole juba 12 aastat duši all käinud ega tunne sellest sugugi puudust,» ütles keemiainsener Dave Whitlock ning lisas, et duši all käimise kasulikkust pole ka keegi otseselt tõestanud ja tema arvates usuvad inimesed ekslikult, et see on vajalik.

Whitlock usub, et pesemise asemel tuleb soodustada heade bakterite kasvukeskkonda inimese nahal, mida tänapäeval sagedase pesemisega hoopis vähendatakse. Oma teooria tõestuseks rajaski ta bakteritega tegeleva firma AOBiome, mis kirjeldatud spreid peaks tootma hakkama.

AOBiome müügijuhi Jasmina Aganovici sõnul ajavad inimesed puhtust ja steriilsust segamini. «Inimesed peaksid loodusega taasühinema, meie elukeskkond on kunstlik, me ei satu pea üldse loodusesse, mis takistab kehas paljusid loomulikke protsesse,» ütles ta.

AOBiome on välja töötanud «Mother Dirt» nimelise sprei, mis sisaldab looduslikke elusaid baktereid ning mida tuleb pritsida kehale kaks korda päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles