Tallinna linnavalitsus koostab juba superhaigla ehitamise ajakava

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vaid kahe aasta eest olid Tallinna abilinnapead Taavi Aas ja Merike Martinson haiglate ühendamise teemal eri meelt ning Martinson kirjutas Postimehe arvamusküljel, et lähiaastail Tallinna omanduses olevaid haiglaid kindlasti ei ühendata.

Täna ütles Martinson Postimehele, et uue superhaigla loomine on küll alles idee faasis, kuid samas tegeletakse juba selle ehitamise ajakava planeerimisega. «Tulevikuhaiglasse peaksid koonduma Tallinna keskhaiglad,» lisas ta.

Linnapea Edgar Savisaar, kes hiljuti uue haigla loomise ideed esitles, ütles Pealinnale, et Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimehe Ralf Allikveega olevat samuti juba räägitud uuest hoonest kui kõige võimsamast haiglakompleksist. Allikvee ise jäi uudist kommenteerides napisõnaliseks ning rõhutas, et kõik otsused teeb omanikuna Tallinna linn: «ITK erinevate hoonete saatuse otsustab samuti linn, mina muutustele vastu ei seisa.»

Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Tõnis Allik ütles Tallinna algatuse kohta, et varem on idee alati raha puuduse tõttu soovunelmaks jäänud. «Väljakutseks on sellise plaani puhul kindlasti finantseerimise korraldamine ja erinevate osapoolte kaasamine. Uue superhaigla efekt peaks väljenduma selles, et see tuleks olemasolevast taristust pigem väiksem,» lisas ta.

Ka Tartu Ülikooli kliinikum tervitab pealinna ideed tuua tervishoidu lisaraha. «Arstiabi rahastamine ja jätkusuutlikkus on juba aastaid olnud valus teema, sestap on hea meel lugeda Tallinna linnavalitsuse plaanist panustada sedavõrd suurde projekti ning toetada uue haigla valmimist,» ütles juhatuse liige Mart Einasto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles