Konverentsil tarvitasid paljud kogemata narkootilist ainet

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünteetilised narkootikumid
Sünteetilised narkootikumid Foto: Sander Ilvest

Saksamaal Handelohi linnas reedel toimunud alternatiivmeditsiini konverentsil tekkis suur segadus, sest kümned osalejad manustasid narkootilist ainet, mis tekitas hallutsinatsioone.

LSD-ga sarnaneva aine tõttu kannatas ligi 29 meest ja naist, misjärel olid inimesed tuikunud ja murul püherdanud, rääkinud seosetut juttu ning värisenud krampide käes, vahendas The Independent.

Sündmuskohale ruttas suur hulk kiirabibrigaade ja politseinikke, kes narkojoobes inimesed haiglasse toimetasid. Arstide sõnul oli mõne inimese seisund haiglasse saabudes väga tõsine. Aine mõju oli nii tugev, et politseil õnnestus esimesi toibujaid alles esmaspäeval üle kuulata.

Analüüside abil selgitati välja, et pahandust tekitanud aineks oli 2C-E ehk Aquarust, mis on eelmise aasta lõpust alates Saksamaal ka seadusega keelatud.

Valitsuse narkootiliste ainete ekspertkomisjoni liige Torsten Passie selgitas, et tõenäoliselt ei võtnud inimesed ainet teadlikult. Seda väidet kinnitab tema arvates ka see, et inimesed olid kõik saanud mitmekordse üledoosi.

Juhtumit uurivad politseinikud kaaluvad hetkel mitmeid versioone - näiteks ei välistata, et tegu oli eksperimendi või isegi kellegi pahatahtliku naljaga. Kahtlustatavana pole kedagi veel kinni peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles