Enam kui 40 000 eurot: vähiravifond toetab nii keskealist pereisa kui eakat vanaema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vähiravifond «Kingitud elu» toetab 47-aastase pereisa ja 76-aastase vanaema hädavajalikku vähiravi kokku enam kui 40 000 euroga.

76-aastane naine saab tänu fondile neljaks kuuks maailma praegu ühe moodsaima ja efektiivseima melanoomiravimi Keytruda (pembrolisumab), mida haigekassa ei kompenseeri, vahendab vähiravifond «Kingitud elu». Tallinna lähistel elaval proual avastati tänavu silmast lähtuv metastaasidega melanoom. Tema ainsaks lähedaseks pereliikmeks on tema lapselaps, kes pöördus abipalvega fondi poole. Fond on eaka naise ravisse valmis panustama esialgu üle 23 000 euro. Naine lisab enda poolt sellele 2500 eurot.

Samuti saab vähiravifondi abil uue võimaluse 47-aastane Peipsi ääres elav pereisa, kes võitleb teist aastat kroonilise lümfoidse leukeemiaga. Fondi aitab tal käivitada kolmekuulise Imbruvica (ibrutiniibi) ravi, mille eesmärk on valmistada patsient ette luuüdi siirdamiseks ehk vereloome tüvirakkude ülekandeks.Viie lapse isa tervise heaks panustab fond ligi 18 000 eurot. Sarnaselt Keytrudaga kuulub ka Imbruvica ravimite hulka, mida haigekassa ei rahasta.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud elu» on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.

Sel aastal on vähiravifond «Kingitud elu» kogunud annetustena üle 350 000 euro, abi on saanud üle 30 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles