Erihooldekodu kohene sulgemine jätaks hulga inimesi tööta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa hooldekodus on praktikal britid.
Saaremaa hooldekodus on praktikal britid. Foto: SCANPIX

Seoses erihooldekodude süsteemi ümberkorraldamisega järgmise seitsme aasta jooksul lõpetab senisel kujul töö ka Sõmera hooldekodu Saaremaal, mille kohese sulgemisega kaotaks töö üle saja inimese.

«Praeguse seisuga on meil ligi 150 töötajat – päris suur hulk inimesi,» tõdes Sõmera Kodu juht Helle Kahm, kellele teadaolevalt oli ettevõte enne omavalitsuste liitumist Lääne-Saare vallaks Kärla valla suurim tööandja, vahendab Saarte Hääl.

Kahm lisas, et Sõmera Kodu reorganiseerimise teemat on ka töötajatega arutatud ja koosolekuid peetud. «Samas on meil juba praegu palju üle keskealisi töötajaid, uusi noori töötajaid tuleb aga juurde väga vähe,» nentis Sõmera Kodu juht seejuures.

Erihooldekodu haldava AS-i Hoolekandeteenused andmeil on Sõmera hooldekodu kavas päriselt sulgeda ja lõplik tähtaeg selleks on 2023. aasta.

Refeeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles