Kaisuloomahaiglas näidati lastele arstitööd

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisuloomahaigla TÜ Kliinikumi Lastekliinikus. Pildil võtab Kristi Tamm 4-aastase Marita-Anett Puusta Kutsult vereproovi.
Kaisuloomahaigla TÜ Kliinikumi Lastekliinikus. Pildil võtab Kristi Tamm 4-aastase Marita-Anett Puusta Kutsult vereproovi. Foto: Margus Ansu

Tartus vaid päevaks avatud kaisuloomade haigla andis lastele realistliku ettekujutuse arstitööst, tutvustades nii opereerimist, süstitegemist kui ka kipsipanemist.

Koos ema Liisiga tuli oma kaisukaruga arsti juurde ka kolmeaastane Nele-Riin, kel on kodus lausa 20 karu. «Talle väga meeldivad mõmmid,» rääkis ema tütre kohta, samal ajal kui haigla ootetoas ringi tatsav Mesikäpa maskott pisipiigale kommi ulatas ja seejärel ta kallistuse ajal õhku tõstis.

«Laps on küll veel väike, aga kui näiteks järgmine aasta tuleme ja on ka vaja karule röntgenit teha, siis laps juba jätab meelde ja teab, kuidas see käib,» jagas ema oma kogemust ning tõdes, et kõik arstid olid väga toredad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles