Sünteetilised kannabinoidid trügivad Eestisse

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal avastati Narva tollipunktis spordikotist 21,151 kg sünteetilist kannabinoidi. Isik tuli Venemaalt ja tema sõnul oli tegemist teega.
Möödunud aastal avastati Narva tollipunktis spordikotist 21,151 kg sünteetilist kannabinoidi. Isik tuli Venemaalt ja tema sõnul oli tegemist teega. Foto: MTA

Narkoturule lisandub järjest uusi sünteetilisi aineid, mis on oma tundmatu koostise tõttu pahatihti veel ohtlikumad kui looduslikel ainetel põhinevad meelemürgid. Ühed seesugused on sünteetilised kannabinoidid, mida saab internetist tellida lõõgastavate preparaatide nime all ja mis on noorte seas tuntud kui spice.

Kanepitaime ehk klassikalise kanepiga pole nendel kemikaalidel mingit pistmist. Sünteetilised kannabinoidid on mitmest ainest kokku segatud, saavutamaks kanepiga sarnast toimet, ning enamasti mõjutavad need inimorganismis ka samu närviretseptoreid, olemata siiski kanep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles