Urmas Sule: haiglad peavad valmis olema isegi kriisi- ja sõjaolukorraks

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liidu juht Urmas Sule
Haiglate liidu juht Urmas Sule Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli kliinikumi juht Urmas Siigur kirjutas täna Postimehe artiklis «Kirikukellad ja kärpekirves», et peab absurdseks valitsuse plaani kärpida haiglate personali ja nende käsitlemist keskvalitsuse töötajatena.

Haiglate liidu ja Pärnu haigla juht Urmas Sule nõustus Siiguriga mitmes mõttes: «Kui eesmärk on ellu viia riigireform, siis tervishoid ei tohiks olla esimene valdkond, kuhu pilgud suunata.» Ta lisas, et praegu on haiglad võtnud suuna olemasoleva personaliga järjest rohkem ära teha, sest ravijuhtude arv on tõusuteel.

«Ma ei näe võimalust, et kärped meditsiinitöötajate seas sellele kuidagi kaasa aitaksid. Lisaks igapäevasele meditsiiniteenuste osutamisele peavad haiglad paratamatult olema valmis ka kriisi- ja sõjaolukorraks. Nii see on ning ühegi haigla juht ei soovi seejuures, et tema personali vähendataks,» ütles Sule.

Valitsus plaanib riigireformi käigus koondada enim töötajaid – 235 inimest – sotsiaalministeeriumi haldusalast. Sotsiaalministeeriumi tuleva aasta eelarve on suurusjärgus 3,5 miljardit eurot ning täna tutvustavad sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ministeeriumi 2016. aasta prioriteete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles