Lihula võitleb tervisekeskuse eest

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeritava tervisekeskuse teeninduspiirkond on Lihula, Hanila ja Koonga ning nendega piirnevad alad nagu Martna valla lõunaosa ja Varbla valla põhjaosa.
Planeeritava tervisekeskuse teeninduspiirkond on Lihula, Hanila ja Koonga ning nendega piirnevad alad nagu Martna valla lõunaosa ja Varbla valla põhjaosa. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne maavanem Neeme Suur ning Lihula ja Hanila vallavanem nõuavad, et Lõuna-Läänemaa saaks täiemõõdulise tervisekeskuse.

Sotsiaalministeerium leiab, et Lihulas ei piisa patsiente, et sinna piirkondliku tähtsusega tervisekeskus ehitada, jätkuks Haapsalu filiaalist, kirjutab Lääne Elu. Kohalikud elanikud aga kardavad, et sel juhul pole neil iga päev perearsti vastuvõttu, väiksem tuleb ka investeering keskuse hoonesse.

Suur saatis protestikirja uuele tervise- ja tööministrile Jevgeni Ossinovskile, nõudes, et ministeerium loobuks kahtlustest ja nõustuks piirkondliku tervisekeskusega.

Suure sõnul vastab Lihulasse kavandatav tervisekeskus kolme perearsti ja 4500 patsiendi nõudele. Planeeritava tervisekeskuse teeninduspiirkond on ligi 5000 elanikuga Lihula, Hanila ja Koonga ning nendega piirnevad alad nagu Martna valla lõunaosa ja Varbla valla põhjaosa.

Lõuna-Läänemaa ja osa Pärnumaast moodustab eraldiseisva, maakonnakeskustest kaugel paikneva piirkonna. Lihula on oma asukohalt ja funktsionaalsuselt teine tõmbekeskus Läänemaal ja oluline piirkondlik tõmbekeskus Pärnumaa lääneosale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles