Seitse looduslikku antibiootikumi haiguste vastu

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulal ja küüslaugul on tugev bakterivastane mõju
Sibulal ja küüslaugul on tugev bakterivastane mõju Foto: SCANPIX

Antibiootikumidel on kahtlemata asendamatu koht haiguste ravis, kuid halbade bakterite vastu võitlevad edukalt ka mõned toiduained.

Nendel toitutel on tõestatud mõju haiguste eemalhoidmisel, kirjutab feelhealthylife.com.

Küüslauk

Paar küüslauguküünt päevas hoiab arstikülastuse eemal. Küüslaugul on väga tugev antibakteriaalne toime ning see puhastab ja kaitseb keha. Võimalusel võiks küüslauku alati toorelt süüa.

Sibul

Sibul on peaaegu sama võimekas kui küüslauk. Sibulatel on põletikuvastane toime, samuti vaigistab see mõõdukat valu ning annab palju abi gripi ja külmetuse vastu võitlemisel. Sibul puhastab ka verd ning ka seda tuleks süüa toorelt.

Greibiseemne õli

Greibiseemnetest pressitud õli hoiab bakterid ja viirused organismist eemal, tugevdades immuunsüsteemi. See õli on enamasti tugev kontsentraat, mistõttu tuleks seda joodava vee sisse tilgutada. Täpsed juhised on kirjas õlipudelil.

Mädarõigas

Tugeva maitsega mädarõikal on ka tugev nakkusvastane toime ning see turgutab hästi vereringet. Mädarõigast toorelt süües aitab see efektiivselt kaasa bronhiidi, kopsupõletiku, neerukivide ja kuseteedepõletiku ravile.

C-vitamiinirikkad toidud

Seda vitamiinide kuningat leidub õnneks paljudes puu- ja juurviljades. C-vitamiin osaleb pea kõigis organismi ainevahetusprotsessides, mistõttu peab keha seda pidevalt juurde saama. Head allikad on ananass, sidrun, apelsin ja enamus juurvilju.

Kaneel

Kaneel soojendab keha, võitleb pärmseente vastu ning omab teisigi antibiootilisi toimeid. Seda võib lisada magustoitudele, teele, supile, kastmetele või segada meega. Sobib hästi ka diabeetikutele, sest langetab suhkrutaset veres.

Õunaäädikas

Äädikhape ravib hästi valutavad kurku ja mitmeid nahaprobleeme. Toiduks on parem tarvitada õunaäädikat, sest seda saab edukalt mitmetes retseptides kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles